Waypoint
urk
vrij van verslaving
Menu

Eerste Hulp bij Drank- en Drugsincidenten in het Uitgaanscircuit (EHBDU)De training geeft informatie over verslavende middelen, herkenning en gevolgen van gebruik en omgaan met daaruit voortvloeiend gedrag. De training is onder andere bedoeld voor jongerenwerkers en horecapersoneel.

 

Buddytraining

Een training voor vrijwilligers die een maatje willen zijn voor iemand die worstelt met gebruik.

\

Training voor ambtsdragers

Een training gericht op predikanten, ouderlingen, diakenen en jeugdwerkers binnen kerken. Hoe herken je signalen van gebruik? Hoe breng je het ter sprake? Hoe kun je de ander motiveren om hulp te accepteren? Wat kun je wel doen en wat kun je beter nalaten?

 

Basiscursus verslavingsproblematiek

Voor iedereen die meer wil weten over verslavingsproblematiek, komen in acht avonden verschillende thema’s aan de orde waardoor er meer wordt geleerd over diverse thema’s rondom verslaving.

 

Training Ervaringsdeskundigen

Ervaringsdeskundigen leren hoe ze hun verslavingservaring positief kunnen inzetten (in hun omgeving).

 

Alcohol- en Drugsbeleid binnen bedrijven

Een training voor werknemers van bedrijven, waarin we werknemers bewust maken van de risico’s van alcohol, drugs en medicatie op de werkvloer. De training geeft informatie over middelen, herkenning en gevolgen.

 

Voor beleidsmedewerkers en personeelsfunctionarissen bieden wij ondersteuning bij het opstellen en uitvoeren van een ADM-beleid.

 

Rots & Watertraining

Het doel van de Rots & Watertraining is het vergroten van de communicatieve- en sociale vaardigheden van jongeren. Deze training kunnen wij individueel en in groepsverband aanbieden. Deze training kan zowel preventief als bij behandeling gevolgd worden.