Waypoint
urk
vrij van verslaving
Menu

Workshops in onze winkel

Het is mogelijk om bij ons bezoek te komen en ook een workshop te boeken. Hieronder de workshops die wij momenteel aanbieden.

Bibliodrama 'Het Bijbelverhaal beleven'
We verdiepen ons in een Bijbelverhaal, bespreken de bijzonderheden, de knelpunten en bijvoorbeeld welk gedeelte uit het verhaal je raakt en waar je moeite mee hebt. Vervolgens zetten we het speelveld uit, verkennen we de verschillende rollen en spelen het verhaal uit. Na afloop van het spel praten we door over de ervaringen.

Aantal deelnemers: minimaal 6 en maximaal 25 personen
Kosten: 7,50 euro (vanaf 10 personen 5 euro per persoon). 
Tijdsduur: 1,5 tot 2 uur.

Creatief met 2e hands
Je krijgt tien tot vijftien minuten de tijd om in de winkel een product te zoeken. Vervolgens ga je hiermee aan de slag en bewerk je het tot een ander product. Bijvoorbeeld: een boek wordt een egel, van kopjes en borden maak je een etagère...

Aantal deelnemers: maximaal 25 personen
Kosten: 7,50 euro per persoon
Tijdsduur: 1,5 tot 2 uur

Tassen maken met tijdschriften of kleding
Eerst maak je de keuze of je met kleding of tijdschriften wilt werken. Vervolgens maak je een leuke cadeautas. De tas mag je persoonlijk maken door deze te bewerken met andere artikelen uit de winkel.

Aantal deelnemers: maximaal 25 personen
Kosten: 5 euro per persoon
Tijdsduur: 1 tot 1,5 uur

Handen uit de mouwen
Je gaat praktisch aan de slag in de kringloopwinkel. Na een uitleg over de verschillende werksoorten op de winkel ga je aan de slag op de werkvloer. Je kunt bijvoorbeeld kleding sorteren, opruimen, decoreren, schoonmaken et cetera.

Aantal deelnemers: maximaal 15 personen
Kosten: geen
Tijdsduur: 1,5 tot 2 uur
Bijzonderheden: alleen mogelijk op maandag, dinsdag en woensdagochtend. 

Levensverhaal
Je schrijft of maakt je levensverhaal aan de hand van een noodboard. Je krijgt eerst uitleg en vervolgens ga je aan de slag. Aan het einde van workshop bespreken we de verhalen en de ervaringen. 

Aantal deelnemers: maximaal 20 personen
Kosten: 5 euro per persoon
Tijdsduur: 1,5 tot 2 uur

Contextuele oefening
In deze verdiepende workshop krijg je zicht op je eigen geschiedenis. Na een uitleg over het contextueel denken en werken, ga je aan de slag om zelf een geneagram op te zetten en deze in te kleuren. Wat heb je ontvangen wat je ook graag weer wilt doorgeven aan de volgende generatie?

Aantal deelnemers: maximaal 20 personen
Kosten: 5 euro per persoon
Tijdsuur: 1,5 tot 2 uur

Tijdens de workshops is er gratis koffie/thee en (munt)water beschikbaar. Je kunt bij ons een 'losse' workshop boeken, maar het ook onderdeel laten zijn van een langer bezoek aan Waypoint. Kijk hier voor meer informatie.