Waypoint
urk
vrij van verslaving
Menu

Milieu en hergebruik

Wij geloven dat we de aarde in bruikleen hebben. We gaan dus zo verantwoord mogelijk om met het milieu. We hebben een overeenkomst met de ROVA, Waypoint Urk en de gemeente Urk wat betreft de inzameling van 'goedzooi' (afgedankte maar nog goed bruikbare spullen) op Urk. De hergebruikdoelstelling is dat minmiaal 95 procent van de gehaalde en gebrachte goedzooi hergebruikt of gerecycled wordt. 

Reshare

Er is een samenwerkingsovereenkomst met de gemeente Urk, Reshare (Leger des Heils) en Waypoint Urk om op Urk kleding in te zamelen. Vanuit deze ingezamelde kleding wordt de winkel bevoorraad. De overtollige kleding en kledingstukken die uiteindelijk niet in de winkel terecht komen, wordt teruggeleverd aan Reshare.

Stichting Promotie Roemenië

Stichting Promotie Roemenië verzorgt hulp-en goederentransporten naar Roemenië. De stichting heeft een groot netwerk en veel contacten waardoor ze snel kan schakelen en daar kan leveren waar de nood het hoogste is. Elke 6 tot 8 weken levert Kringloop Waypoint 33tot 40 kuub goederen en meubilair aan Stichting Promotie Roemenië. Wij hebben de laatste jaren een goed beeld gekregen van wat goed bruikbaar is voor export en wat verkoopbaar is in de winkel. Er gaat in geen geval oude rommel mee naar buitenland! Dit voeren wij zelf af.

Goederen naar Tsjechië

Net als naar Stichting Promotie Roemenië verzenden wij regelmatig goederen naar diverse plaatsen in Tsjechië. Dit gaat meer op een kleinschalige manier en door initiatieven van particulieren.