Waypoint
urk
vrij van verslaving
Menu

Meer dan een winkel

Bij de oprichting van de winkel in 2005 was het doel in de eerste plaats werkplekken te creëren voor (ex-)gebruikers en inkomsten te genereren om het preventie- en straatwerk te kunnen financieren. Anno 2018 bieden we niet alleen werkplekken aan voor onze eigen doelgroep, maar is Kringloop Waypoint uitgegroeid tot een volwaardig werk- en leerbedrijf waar plaats is voor vrijwilligers, dagbesteding, stage- en werkervaringsplaatsen.

Een tweede kans

Wij geloven dat mensen en goederen een tweede kans verdienen om (opnieuw) tot hun recht te komen en geliefd te worden. Met de kringloopwinkel hebben wij een plek gecreëerd waar mensen de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen en hun bestemming te vinden, maar waar ook goederen en nieuwe (her)bestemming vinden.

Milieu en hergebruik

Met de winkel willen we een positieve bijdrage leveren om hergebruik van goederen te bevorderen en zo de afvalberg te verminderen. Lees meer.

Zelfstandigheid hulpverleningswerk

Door het verlenen van een kringloopvergunning aan Waypoint stimuleert de gemeente Urk de zelfstandigheid van Stichting Waypoint Urk en is er uiteindelijk minder subsidie nodig om het preventie- en straatwerk te kunnen uitvoeren.