Waypoint
twenterand
vrij van verslaving
Menu

Ruim 160 inwoners langs de deur voor collecteweek Waypoint Twenterand

Twenterand | 9 september 2019

In de week van 26 tot en met 31  augustus 2019 gingen ruim 160 collectanten de straat op om te collecteren voor Waypoint Twenterand. Hiermee is het enorme bedrag opgehaald van €7552!

Waypoint Twenterand wil via deze weg alle gevers en de vele vrijwilligers hartelijk bedanken voor hun hulp, inzet en bijdrage! We zijn heel erg blij met de inzet van zoveel mensen. De opbrengst van de jaarlijkse deur-aan-deur collecte is ditmaal bestemd voor het preventiewerk. Jaarlijks geven we tientallen voorlichtingen op onder andere middelbare scholen. We willen dit graag verder uitbreiden richting basisscholen, sportverenigingen, kerken etc. Ook gaan we investeren in de verdere ontwikkeling van ons aanbod. Een prachtig doel dus, want ‘voorkomen is beter dan genezen’.

Waypoint Twenterand heeft een unieke aanpak op het gebied van preventie. Voorlichtingen worden altijd gegeven door een voorlichter en een lokale ervaringsdeskundige. De kracht van de preventielessen van Waypoint zit in deze combinatie. Tijdens een voorlichting wordt het thema verslaving interactief behandeld met een combinatie van kennisoverdracht, werkvormen, denktriggers en praktijkvoorbeelden. Het doel van het preventieteam is dat jongeren en hun (mede)opvoeders weten wat verslaving inhoudt, hoe dat ontstaat, welke gevolgen dit kan hebben en wat de kenmerken van verschillende veelvoorkomende verslavingen zijn. Ook wordt hen geleerd welke factoren verslaving bevorderen en welke het verminderen.

Met ondersteuning van de gemeente Twenterand zijn we een samenwerkingsproject gestart met de stichtingen Manna en BOOT. Dit project draagt de naam ‘VroegSignaleren Twenterand’. Door onze kennis en krachten te bundelen willen we inwoners van Twenterand tools geven om vroegtijdig probleemgedrag te signaleren. We zien dat de lokale gemeenschap nodig is om verslavingsproblemen het hoofd te kunnen bieden. Mocht je ideeën hebben of zou je bijvoorbeeld een voorlichting willen bij jouw sportvereniging, school of kerk? Neem dan contact op via info@waypoint-twenterand.nl of kijk op www.waypoint-twenterand.nl voor meer informatie.