Waypoint
twenterand
vrij van verslaving
Menu

Collecteweek Waypoint Twenterand

Twenterand | 7 augustus 2019

In de week van 26 tot en met 31 augustus 2019 zal er in de gemeente Twenterand een huis aan huis collecte plaatsvinden voor Waypoint Twenterand. Het doel van deze collecte is het preventiewerk.

Elk jaar kiezen we een specifiek doel voor de collecte. Dit jaar is dit het preventiewerk. Jaarlijks geven we tientallen voorlichtingen op onder andere middelbare scholen. We willen dit graag verder uitbreiden richting basisscholen, sportverenigingen, kerken etc. Ook gaan we investeren in de verdere ontwikkeling van ons aanbod. Een prachtig doel dus, want ‘voorkomen is beter dan genezen’.

Waypoint Twenterand heeft een unieke aanpak op het gebied van preventie. Voorlichtingen worden altijd gegeven door een voorlichter en een lokale ervaringsdeskundige. De kracht van de preventielessen van Waypoint zit in deze combinatie. Tijdens een voorlichting wordt het thema verslaving interactief behandeld met een combinatie van kennisoverdracht, werkvormen, denktriggers en praktijkvoorbeelden. Het doel van het preventieteam is dat jongeren en hun (mede)opvoeders weten wat verslaving inhoudt, hoe dat ontstaat, welke gevolgen dit kan hebben en wat de kenmerken van verschillende veelvoorkomende verslavingen zijn. Ook wordt hen geleerd welke factoren verslaving bevorderen en welke het verminderen.

Wij kennen uit de praktijk van Twenterand veel schrijnende voorbeelden van inwoners die kampen met een of meerdere verslavingen. We hebben als gemeenschap de taak om naar elkaar om te zien. Wil jij ons helpen bij onze missie? Geef dan voor de collecte. Alvast heel erg bedankt!