Waypoint
twenterand
vrij van verslaving
Menu

Voorlichtingen!

Twenterand | 25 maart 2019

Deze week geven we aan alle tweedeklassers van CSG Het Noordik in Almelo (VMBO) voorlichting. Dit doen we met een gedreven preventieteam, dat bestaat uit voorlichters en ervaringsdeskundigen.

Voor het tweede jaar op rij zijn wij uitgenodigd om de voorlichtingen voor de tweedeklassers te verzorgen. Tijdens de voorlichtingen wordt het thema verslaving interactief behandeld met een combinatie van kennisoverdracht, werkvormen, denktriggers en praktijkvoorbeelden. Zo passen we onder andere drugsbrillen toe. 

Het doel van het preventieteam is dat jongeren weten wat verslaving inhoudt, hoe dat ontstaat, welke gevolgen dit kan hebben en wat de kenmerken van verschillende veelvoorkomende verslavingen zijn. Ook wordt geleerd welke factoren verslaving bevorderen en welke het verminderen. Onderwerpen zijn onder andere: alcohol, drugs en sociale media. De ervaringsdeskundige deelt zijn/haar persoonlijke verhaal, zodat jongeren uit eerste hand horen hoe veel een verslaving kapot maakt. 

"Door middel van de voorlichtingen willen we de jongeren weerbaar maken,,

 

Op Het Noordik geven we aan 8 groepen voorlichting, waarbij we zo'n 200 leerlingen bereiken! We zijn trots op onze gedreven vrijwilligers! #vrijvanverslaving