Waypoint
vrij van verslaving
Menu

Zelfhulpgroep Moedige Ouders

Moedige Ouders is een zelfhulpgroep voor ouders van verslaafde kinderen (of vrienden en familieleden). Want wat doe je als je kind verslaafd raakt en geen hulp accepteert? Wat als praten zinloos lijkt, afspraken niet worden nagekomen, er ruzie ontstaat en je het machteloze gevoel hebt er alleen voor te staan? Moedige Ouders biedt hulp en ondersteuning.

Hulpaanbod en programma
Moedige Ouders organiseert gespreksgroepen en voert individuele gesprekken met betrokkenen, gebaseerd op een beproeft zelfhulppogramma van de organisatie Anonieme Alcoholisten (AA). De deelnemers aan de gespreksgroep delen via een heel makkelijke methode ervaringen en adviezen met elkaar. Deelname aan het programma voor de zelfhulpgroepen en de invididuele begeleiding is gratis.

Cursusaanbod en lezingen
Moedige Ouders biedt ook een weerbaarheids- en communicatietraining aan, in samenwerking met Waypoint en andere professionele mensen uit de verslavingszorg. Voor de trainingen en cursussen wordt een onkostenvergoeding gevraagd. Moedige Ouders verzorgt verder lezingen voor groepen, kerken, scholen, verenigingen en voor mensen die werkzaam zijn in de verslavings- en jeugdzorg.

Is Moedige Ouders iets voor mij?
Je kunt bij Waypoint vrijblijvend een gesprek aanvragen om te bepalen of deelname aan Moedige Ouders een goede stap is voor jouw situatie. Als je op meer dan drie van de vragen die hieronder staan ‘ja’ kan antwoorden, raden wij je aan om contact met ons op te nemen.

  • Controleer ik mijn kind dagelijks op (drugs)gebruik?
  • Zeg ik afspraken af omdat ik niet weg kan, want ‘stel je eens voor dat…’?
  • Heb ik als ouder de verantwoordelijkheid afgepakt van mijn kind?
  • Voel ik mij verantwoordelijk voor de fouten van mijn kind?
  • Houd de verslaving van de ander mij zo bezig dat ik er ‘s nachts wakker van lig?
  • Bel ik de school als mijn kind niet in staat is om te komen?

Bijeenkomsten
De gespreksgroep komt ieder kwartaal bij elkaar. Data worden doorgegeven na aanmeldingen en zijn te vinden een vooraankondigingen in het Urkerland.

Aanvang: 20.00 uur. 
Locatie: Vliestroom 9 Urk 

Contact
Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op:

Telefoonnummer: (06) 18179453 (Anna Romkes)
E-mailadres: annaromkes@waypoint-urk.nl 
Telefoonnummer: (06) 12684330 (Grietje van Slooten)

Help Waypointdoneer online!