Waypoint
kampen
vrij van verslaving
Menu

Trainingen en lezingen

Voor docenten | professionals

Voor docenten en andere professionals  geven we de EHBDU*-training met eventueel aanvullend maatwerk. De inhoud bestaat onder andere uit basiskennis over middelen, het signaleren van gebruik en motiverende gespreksvoering met jongeren over het veranderen van het gedrag. Daarnaast kunnen we bijvoorbeeld met een school of vereniging meedenken over het beleid met betrekking tot het gebruik van verslavende middelen.

*Eerste Hulp bij Drugs- en Drankincidenten in het Uitgaansleven. Training is ontwikkeld door Educare Groningen en Trimbos Instituut Utrecht.

Voor ouders | verzorgers

Voor ouders en verzorgers  heeft het een preventieve werking als ze zich bewust worden van de preventieve rol als opvoeder. Een goede samenwerking tussen school, preventiewerker en ouder of verzorger is onmisbaar. Het heeft effect op de weerbaarheid. Wij bieden ouderavonden aan waarin we leren hoe men middelengebruik kan signaleren en wat men kan doen. Ook geven we workshops over een thema of trend die op dat moment actueel is.

Voor de kerk

Voor de kerk kunnen we een lezing geven voor groepen. Hierin kunnen ook diverse actieve elementen toegevoegd worden. Voor jeugdwerkers en jeugdleiders is er de EHBDU-training om middelengebruik te signaleren en bespreekbaar te maken. 

De straat is onze spreekkamer en de bank in het park de ‘biechtstoel’. Op straat zijn we present en actief met het maken van contacten op locatie. Het begint vaak met een kort praatje om contact en vertrouwen op te bouwen. Later worden de gesprekken langer en word de straatwerker zelf gevraagd voor een gesprek. We sluiten dan aan bij de hulpvraag en verwijzen indien nodig door naar de juiste hulp.

Gastles boeken?Neem contact op!