Waypoint
bunschoten
vrij van verslaving
Menu

Social Enterprise

We willen graag binnen enkele jaren zelfvoorzienend zijn. We willen een onderneming opzetten om plek te bieden voor mensen die willen re-integreren. Met de opbrengsten kunnen we toegankelijk en vrijwel gratis zorg bieden. Door middel van deze zogenoemde social enterprise formule kunnen we dus echte maatschappelijke waarde leveren. Wanneer een verslaafde langere tijd of soms zelfs nooit gewerkt heeft is een baan zoeken bijzonder moeilijk. Waypoint zal in haar werkbedrijf plaats bieden aan mensen om ze weer een gezonde plek te laten ontdekken in de maatschappij.

Waypoint Urk heeft afgelopen jaren met haar kringloopwinkel bewezen dat deze manier van helpen bijzonder goed werkt. Vele ex-cliënten hebben inmiddels een plek gevonden in de maatschappij. Verder draagt het werk en de begeleiding door veel vrijwilligers bij aan steeds meer draagvlak voor en acceptatie van de verslavingsproblematiek op Urk.

Waypoint Bunschoten onderzoekt momenteel met een plaatselijke bedrijven de vele mogelijkheden om dit social enterprise concept ook hier tot een succes te maken.